Igualada celebra la setena edició més èpica de l'Igualada Urban Running

20-05-2018

 

Els corredors i les families han pogut gaudir de l'ampli programa d'activitats de la proposta de l'Ajuntament d'Igualada, candidata a ciutat Europea de l'esport 2019

I un any més, s'hi suma una caminada popular amb una finalitat totalment solidària

 


IGUALADA URBAN RUNNING NIGHT SHOW - 20.05.2018

Igualada ha vibrat per setè any consecutiu amb l'Igualada Urban Running Night Show, una fórmula esportiva i lúdica organitzada per l'Ajuntament d'Igualada que ja és un referent de l’esport i l'oci a Catalunya atraient a famílies de 150 poblacions diferents d'arreu de Catalunya.

El programa de l'Igualada Urban Running Night Show, comptava amb activitats per a tota la família des de bon matí i a banda de les tradicionals curses de 5 i 10 kilòmetres, incloïa un any més una caminada 100% solidària, amb el suport de Llet Nostra, on ha destinat tota la recaptació de les seves inscripcions a la L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC).

La Igualada Urban Running Night Show donava el tret de sortida amb la IURNS sobre rodes by Sabway i Milar Martinez i les curses infantils de 400 i 1.500 que s’ha realitzat íntegrament en anglès gràcies al suport de Kids&Us. Una IURNS sobre rodes passada per aigua, però recordada per tots els somriures que ens van regalar tant els més petits com els pares i mares participants, on les seves ganes de passar-ho bé van fer una Igualada Urban Running molt especial.

A les 19.30h sortia la primera cursa absoluta, 5 km que recorrien la ciutat d'Igualada per les seves rambles i carrers més cèntrics. Després dels dos primers quilòmetre de baixada pels amplis carrers, els atletes arribaven a la zona més cèntrica de la ciutat, un bonic recorregut per les places empedrades i sempre acompanyat dels grups de batucada i zumba que animaven als corredors. Arribant a la meitat de carrera Carlos Cervera ja s'havia distanciat lleugerament dels seus perseguidors. En els últims quilòmetres de la rambla i la tornada pel passeig proclamava a Carlos Cervera com a campió de la 7 Igualada Urban Running Night Show amb un temps de
16:14 completant el pòdium amb José Daniel Morales i Anton Wass. Mentre que en fèmines es proclamava campiona l'atleta de categoria infantil Carla Bisbal amb un temps de 18'39, seguit de Yvet Camus i Carlota Díaz.

Cinc minuts després de l'inici d'aquesta cursa, es donava pas a la caminada solidària Llet Nostra. Gairebé 200 participants recorrien també aquest circuit de 5 km per col·laborar amb la Casa dels Xuklis i 
L’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC). Una associació constituïda per un grup de mares i pares amb la necessitat d’unir-se per treballar en la millora de la qualitat de vida de nens amb càncer. 

Ja a les 21h de la nit amb el cel fosc, eren més de 700 els corredors que es llançaven a les dues voltes a la ciutat. Es tractava del mateix recorregut que la cursa anterior amb algun carrer afegit per poder completar els 10km. La cursa es posava emocionant des del primer moment. Un grup de 7 integrants s'avançaven clarament als altres corredors. Aquests anava junts durant pràcticament tota la primera volta. A la segona part de la cursa tot va canviar, el fort atleta Abderrahim El Jaafari va accelerar sense pensar-s'ho trencant la carrera i destacant-se dels seus perseguidors quilòmetre a quilòmetre. La cursa acabaria amb la victòria d'Abderrahim amb un temps de 30:35, mentre el local Albert Moreno s'afermava en la segona posició amb 31:10 seguit de ben a prop de l'actual campió de Catalunya de Marató Xavi Tomasa, que parava l'electrònic en 31:20. En la categoria femenina amb un temps de 35:30 es proclamava campiona Janet Becerra, atleta colombiana, seguit de Aïda Solà i Carol Montañana, amb uns temps de 40:21 i 41:14.

Mentre que els atletes arribaven a meta, la Igualada Ubran Running començava amb la Festa Flaixbac amb el Gran Germán, Carles Pérez i Andreu Presas on van reunir a més de 500 persones a la plaça Cal Font per acabar de gaudir d'una IgualadaUrban Running Night Show èpica.

 

Igualada celebra la setena edició més èpica de l'Igualada Urban Running