LA CURSA POPULAR D’IGUALADA I LA IGUALADA URBAN RUNNING NIGHT SHOW, AQUEST 2020 EN FORMAT VIRTUAL

29-09-2020

Aquest 2020 és un any excepcional. La pandèmia per COVID-19 va obligar, la passada primavera, a la suspensió de tota l’activitat esportiva i lúdica. Una activitat que, des del passat estiu i aplicant estrictes protocols de prevenció, s’està reprenent progressivament. Per això, aquesta tardor, la 42a edició de la Cursa Popular Ciutat d’Igualada i la 9a edició de l’Igualada Urban Running Night Show (IURNS) s’uneixen, es reformulen i seran diferents a totes les anteriors.

Des de l’Ajuntament d’Igualada i el Consell Esportiu de l’Anoia es considera fonamental la recuperació de l’activitat física individual i la pràctica esportiva en totes les franges d’edat com a elements claus per al manteniment d’una bona salut. Però, al mateix temps, conscients de la poca idoneïtat de celebrar una competició que suposi una important aglomeració de persones en l’actual moment, s’ha optat per celebrar-les virtualment. Una modalitat que resultarà igualment motivadora i, al mateix temps, serà molt més segura.

La iniciativa és possible gràcies a l’impuls del departament d’Esports de l’Ajuntament d’Igualada i del Consell Esportiu de l’Anoia, al patrocini de BBVA i a la col·laboració de Tuga Active Wear i la Diputació de Barcelona.

Participació individual

Al Parc Central d’Igualada s’hi ubicarà un punt de sortida i arribada i es marcarà un circuit permanent de 1.000 metres, on els participants hauran de fer una volta i enregistrar el seu millor registre personal sobre aquesta distància d’un quilòmetre. S’hi podrà anar en qualsevol moment i tantes vegades com es vulgui, entre el 7 d’octubre i el 4 de novembre, ambdós dies inclosos.

La participació és gratuïta, no hi ha edat mínima per a participar, no cal inscripció i els i les participants només han de donar-se alta a l’aplicació Strava, buscar el segment IURNS 2020 i registrar-hi automàticament el seu temps mitjançant el telèfon mòbil o altres dispositius GPS.

Les classificacions temporals es podran consultar permanentment a Strava i, els cinc millors temps en categoria masculina i femenina a data 4 de novembre, quan es tanqui la participació, rebran un premi.

Participació d’escoles i entitats

Les escoles, de la seva banda, tindran a disposició un calendari per demanar hora i poder anar a fer la activitat al Parc Central. En aquesta hora concertada tindran el suport dels monitors del Consell Esportiu de l’Anoia, podent participar en diferents distàncies serà segons edats: 500 o 1.000m. Totes les escoles que hi participin amb un mínim de dues classes, rebran un val bescanviable per material esportiu.

En aquest cas, la participació és no competitiva, amb objectiu de promoure hàbits saludables i valors educatius a través de la pràctica esportiva i es podrà consultar la relació de participants, ordenats alfabèticament, a la pàgina web de la cursa.

També serà no competitiva la participació d’entitats i associacions, que podran fer el recorregut quan ho desitgin, sense hora concertada, i enviar una foto de grup a l’organització, optant al sorteig de dos vals bescanviables per material esportiu.

En tots els casos, des de l’organització es recorda la importància de mantenir les màximes precaucions i respecte pel distanciament i les mesures de prevenció davant la COVID-19, vetllant d’aquesta manera per una pràctica esportiva segura.

LA CURSA POPULAR D’IGUALADA I LA IGUALADA URBAN RUNNING NIGHT SHOW, AQUEST 2020 EN FORMAT VIRTUAL